Elkészítés: 1. A sütés előtti napon áztassuk a szárított gyümölcsöket az alkoholba, takarjuk le, és hagyjuk ázni egész éjjel.
2. Másnap vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
3. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra (gázsütőnél 3-as fokozatra). Szitáljuk össze a lisztet, a sót, a fűszereket és a kakóport. A vajat a cukorral keverjük habosra, és apránként keverjük hozzá a tojásokat is. Végül adjuk hozzá a narancshéjat, az őrölt és az apróra vágott mandulát, az áztatott gyümölcsöket az alkohollal együtt, és a lisztes keveréket.
4. Kanalazzuk a tortaformába, egyengessük el a tetejét, és óvatosan ütögessük meg a forma oldalát, hogy ne legyenek levegőbuborékok a tésztában.
5. Süssük addig, míg a közepébe szúrt tűt tisztán húzzuk ki (kb. 2 óra).
6. Tegyük a tortaformát egy fémrácsra, és egy órán át hagyjuk a tortát hűlni. Ezután borítsuk ki fémrácsra, de a sütőpapírt hagyjuk rajta, mert így nedves marad a tárolás alatt is. Amikor teljesen kihűlt, csomagoljuk alufóliába, és fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.