Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük a mákot, a lisztet, a reszelt citromhéjat. Kerek tortaformába (24 cm) öntve kisütjük, és ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.
A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a konyakot, a magozott, darabolt meggyet, a darált diót, és habosra keverjük.
A tortát megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a töltelékből. Az oldalát bevonjuk darált dióval.
A tetejére a meggylét a cukorral és a zselatinnal megmelegítjük (nem forraljuk!), ha langyosra kihűlt, a torta tetejére öntjük. A zselé dermedése után tejszínhabrózsával és meggyszemekkel díszítjük a konyaktorta tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.