Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk-hámozzuk, apró kockákra vágjuk. A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, leöblítjük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A fokhagymát meghámozzuk. A petrezselymet finomra vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben 10 percig, félpuhára főzzük. Egy másik edényben, kevés sós vízzel puhára pároljuk a zöldborsót. Közben a szalonnát egy nagyobb serpenyőben pirosra sütjük-gabalyítjuk, kivesszük a zsiradékból, félretesszük. A szalonnazsírhoz adjuk a vajat/margarint és az olajat, 1/2 percig sütjük benne a zsályalevélkéket, majd eltávolítjuk. A zsiradékba tesszük a hagymát és az áttört fokhagymát, fedő alatt, lassú tűzön megfonnyasztjuk. Leszűrjük a burgonyát, kíméletesen a hagymához keverjük, és fedő alatt további 6-8 percig pároljuk. A zöldborsót is leszűrjük, a burgonyához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és éppen csak összeforrósítjuk. Előmelegített tálra szedjük, meghintjük a petrezselyemmel, a tetejére rendezzük a szalonna-göndörkéket, és néhány zsályalevéllel, vágott snidlinggel díszíthetjük. Sült húsokhoz, halakhoz adhatjuk. Tipp: Ha marad a köretből, készíthetünk belőle levest: 1 l vizet felforralunk 2 húsleveskockával, hozzáadjuk a maradékot, összeforraljuk, lehúzzuk a tűzről. 2 tojássárgáját kikeverünk 1 dl tejszínnel, folyamatosan kevergetve a levesbe öntjük, de már nem forraljuk, mert összeugrik a tojás! Reszelt sajttal kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.