Elkészítés: A túrót villával törjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt köménymaggal. Ezután keverjük hozzá az apróra összevágott újhagymát, és kanalanként a tejfölt (hogy sűrű, krémes állagú krémet kapjunk).
A vékonyra felszeletelt sonkára kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd tekerjük fel. A két végét zárjuk le reszelt sajttal, majd 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek alaposan összeérjenek.
Az almát és a céklát hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, és keverjük össze a tormával.
A tejfölt keverjük össze ízlés szerint majonézzel, csipet sóval, cukorral, (vagy édesítővel) és őrölt fehérborssal. Ezután öntsük rá az almás-tormás-céklás keverékre, majd hagyjuk 1-2 órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor a körözöttel töltött sonkatekercseket az almás-tormás céklasalátával kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.