Elkészítés: A korpa negyedét egy edénybe szórjuk, belemorzsoljuk a kenyeret, és felöntjük annyi meleg vízzel, hogy a hozzávalók tocsogjanak a lében.
Másnapig, harmadnapig meleg helyen érleljük.
Egy nagy befőttes üveg aljába öntjük a kissé megemelkedett kovászt, hozzáöntjük a maradék korpát és 3 liter forró vizet. Beledobjuk a lestyánleveleket is.
Az üveget kistányérral lefedjük, napos, meleg helyre tesszük, és gyakran megkevergetve megérleljük a korpaciberét.
Legalább 24 órát érleljük, néha kóstoljuk is meg, amikor már jó savanyú, akkor szűrjük le, és öntsük tiszta üvegekbe.
Hűtőszekrényben tároljuk, használat előtt forraljuk fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.