Elkészítés: Az őszibarackot forrásban lévő vízbe dobom, 1-2 perc elteltével kiveszem, meghámozom, felkockázom. A körtéket gyorsan meghámozom, felaprítom. A 2 l űrtartalmú lekvárfőzésre használt lábosba teszem, kevergetve kb. 10 perc alatt félkészre főzöm.
Mikor a gyümölcsök kezdenek összeesni, hozzáadom a cukrot, még 10 percet forralom. Fakanállal kicsit szétnyomkodom a túlságosan nagynak ítélt gyümölcsdarabokat.
Közben egy magas fazékban vizet forralok. Ekkora mennyiségű dzsemnek elegendő kb. 20 perc. Mikor elkészült, kis csavaros tetejű üvegekbe töltöm, szorosan rácsavarom a tetejüket, elhelyezem őket a forrásban lévő vízbe úgy, hogy a víz legalább 1 ujjnyival ellepje az üvegek tetejét. A fazékra visszahelyezem a fedelét, lekapcsolom a tűzhelyet. Ebben a nedves dunsztban hagyom kihűlni (estétől reggelig).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.