Előkészítés: A narancsot és a citromot forró, folyó víz alatt megsikáljuk, héjukból 4-5 kisujjnyi csíkot levágunk. Mindkettő levét kinyomjuk és átszűrjük. A körtéket megmossuk, és ügyelve, hogy a száruk épségben maradjon, vékonyan meghámozzuk őket, bedörzsöljük a citromlével.
Elkészítés: Akkora edényben, hogy a körték éppen csak elférjenek benne, összeforraljuk a fehérbort és fél liter vizet a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, valamint a narancs- és citromhéjcsíkokkal. Beletesszük a körtéket, fedő alatt 10 percig főzzük, majd a lében hagyjuk kihűlni, és tálalásig hidegen tartjuk. A mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, és azonnal lapos tányérra csúsztatjuk (hogy túl ne piruljon, mert keserű lesz), hagyjuk kihűlni. A mártáshoz az áfonyadzsemet felforrósítjuk a borral/ribizlilével, szitakanálban áttörjük, felforraljuk. A narancs levét simára keverjük a pudingporral, az áfonyás öntethez adjuk, és éppen csak sűrűsödésig főzzük, melegen tartjuk. A körtéket lecsepegtetjük, aljukból levágunk 1-1 vékony szeletkét, hogy ne billegjenek, és sűrűn megtűzdeljük őket a mandulacsíkokkal. Egy nagyobb vagy négy kistányérra simítjuk az áfonyamártást, és a közepébe ültetjük a körtéket. Külön tálkában tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.