Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát (az alját és az oldalát is). A kétszersültet konyharuhába csavarjuk, és húsverővel összetörjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, hozzáadunk 10 dkg cukrot, és felolvasztjuk. Amikor elkezd karamellizálódni, belekeverjük a kétszersült morzsát, és a tortaformába nyomkodjuk. Gyorsan dolgozzunk, mert a massza hamar megkeményedik. Félretesszük. A túrót villával összetörjük, és belekeverjük a mascarpone sajtot, a maradék cukrot. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A citromlevet a zselatinhoz öntjük, felforraljuk, majd kissé kihűtjük. A citromhéjjal együtt a túróhoz keverjük. Hidegre tesszük. Közben meghámozzuk a körtét, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A vaníliás cukorral és a borral kis lábosban, lefedve kb. 5 percig főzzük. Hűlni hagyjuk. Amikor a túrós massza elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínhabot, és a túrós masszához keverjük. Az egészet a tortalapra simítjuk. A körtedarabokat a tortaszeletek helyét kijelölve a tortára fektetjük, és kissé belenyomkodjuk a masszába. A tortát kb. 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor kivesszük a formából, tálra emeljük, és szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 302 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.