Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát (az alját és az oldalát is). A kétszersültet konyharuhába csavarjuk, és húsverővel összetörjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk a vajat, hozzáadunk 10 dkg cukrot, és felolvasztjuk. Amikor elkezd karamellizálódni, belekeverjük a kétszersült morzsát, és a tortaformába nyomkodjuk. Gyorsan dolgozzunk, mert a massza hamar megkeményedik. Félretesszük. A túrót villával összetörjük, és belekeverjük a mascarpone sajtot, a maradék cukrot. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk 4 evőkanál vízbe, és 10 percig állni hagyjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A citromlevet a zselatinhoz öntjük, felforraljuk, majd kissé kihűtjük. A citromhéjjal együtt a túróhoz keverjük. Hidegre tesszük. Közben meghámozzuk a körtét, négybe vágjuk, magházát kiemeljük. A vaníliás cukorral és a borral kis lábosban, lefedve kb. 5 percig főzzük. Hűlni hagyjuk. Amikor a túrós massza elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínhabot, és a túrós masszához keverjük. Az egészet a tortalapra simítjuk. A körtedarabokat a tortaszeletek helyét kijelölve a tortára fektetjük, és kissé belenyomkodjuk a masszába. A tortát kb. 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor kivesszük a formából, tálra emeljük, és szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 302 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.