Elkészítés: Az uborkákat jól megmosom, ha olyan friss lenne, hogy a végén még ott van a kis virágmaradvány, azt leszedem. Szivaccsal is megsikálom, majd egy 5 l-es üvegbe szórom úgy, hogy előtte mindegyiket késhegyével több helyen körbevagdosom, vagyis inkább szurkálom.
Egy jó nagy csokor megmosott kaprot rakok hozzá, a mustármagot, a koriandert, a feketeborsot, a babérleveleket és a borsikafűt is beleszórom. A fokhagymákat hosszában felszeletelem, és azt is hozzáadom.
Egy nagyobb lábosban vizet forralok, amibe 5-6 evőkanál sót is szórok. Amikor felforrt, lehúzom a tűzről, és egy kicsit hagyom hűlni, de még melegen öntöm rá az uborkákra. Nem töltöm teljesen tele, kenyérszeleteket rakok a tetejére, le is nyomkodom, majd tányérral lefedve kiteszem az erkélyre oda, ahol sokáig éri a délutáni napfény. Nem jó ha nagyon tűz rá a nap, de azért kapjon eleget. Néha meg kell fordítani, hogy ne legyen féloldalas. :)
Ebben a szép időben elég volt neki 3,5 nap, és elkészült. Ezután kisebb üvegekbe szedem át az uborkákat, a levet rászűröm, és hűtőszekrényben tárolva pár hétig is eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.