Elkészítése:
A megtisztított kacsát kevés zsírban vagy olajban aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről-időre gombalével megöntözzük, s lefödve pároljuk.
A gombalé készítése:
a gombát fél liter vízzel leöntjük, s lassú tűzön addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, négy-hét darabra vágjuk. A sült levét a tejföllel és a liszttel elhabarjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, s leöntjük vele a darabokra vágott kacsát, amit így még tíz percig párolunk.
A lengyelek hagyományos körete a kása, de adhatunk hozzá párolt rizst is. Tálaláskor a kacsadarabokat a körben elterített rizsre tesszük, s a megmaradt forró mártással megöntözzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.