Dubarry-csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Krémes epertorta recept
recept
Mester

Krémes epertorta

0 perc
0 adag
Megfizethető
4
2003. 05. 08.

Elkészítés

Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. A formába simítjuk, és a sütőben aranysárgára (tűpróba) sütjük. Kiborítjuk, és kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a lágy vajat és az eperturmixot. A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, belefektetjük az alsó lapot, és rásimítjuk az eperkrémet. Ráborítjuk a felső lapot, és a tortát 12 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálaláskor a fagyott tortát tálra emeljük. A tejszínt keményé habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. A tetejére, kijelölve a szeletek helyét habrózsákat nyomunk. Kettévágva rátesszük az eperszemeket, és tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 578 kcal

Recept értékelése

4 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

11 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

11 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.