Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. A formába simítjuk, és a sütőben aranysárgára (tűpróba) sütjük. Kiborítjuk, és kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a lágy vajat és az eperturmixot. A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, belefektetjük az alsó lapot, és rásimítjuk az eperkrémet. Ráborítjuk a felső lapot, és a tortát 12 órára betesszük a mélyhűtőbe. Tálaláskor a fagyott tortát tálra emeljük. A tejszínt keményé habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. A tetejére, kijelölve a szeletek helyét habrózsákat nyomunk. Kettévágva rátesszük az eperszemeket, és tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 578 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.