Előkészítés: A tésztát hagyjuk felengedni. Sütőpapírból papírtölcséreket készítünk: kb. 30 centiméter átmérőjű köröket vágunk ki, félbehajtjuk, tölcsérformára tekerjük, és egy csipesszel megtűzzük.
Elkészítés: A leveles tésztát hosszában kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat felvert tojással megkenjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A papírtölcséreket egyik kezünkben tartva, a tésztacsíkokat a csúcstól kezdve egyenként feltekerjük, úgy, hogy a bekent felszínük nézzen kifelé. Hagyjuk, hogy a csíkok egy kicsit átfedjék egymást. A tölcséreket kristálycukorral megszórjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk, hogy kihűljenek, és óvatosan leválasztjuk őket a papírról. A tejszínt felverjük a maradék cukorral, és hozzákeverjük a mascarponét. A krémet a tölcsérekbe töltjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.