A krumplit megfőzöm, forrón összetöröm és teljesen kihűtöm. Ez nagyon fontos, nem szabad még langyosnak sem lennie, mert akkor sok lisztet vesz fel, ráadásul nyúlós lesz a tészta.
Teszek hozzá sót, szórok rá lisztet, de nem túl sokat. Ennél az ételnél nem lehet liszt mennyiséget írni, mert érzésre kell adagolni, csak annyi liszt kell, amennyi a krumplit összefogja.
Összegyúrom, majd egy hengert sodrok belőle, amelyet darabokra vágok.
Lisztezett deszkán kerekre kinyújtom, jó vékonynak kell lennie, majd száraz teflon lábasban sütöm mindkét oldalát.
Amikor kisült, nem kenem meg egyenként, hanem ahogy sül egymásra rakom a laskákat, mert a gőztől jól megpuhulnak. Amikor mind kisült, akkor forrósítok zsírt és ecsettel megkenem a laskák mindkét oldalát. Forrón az igazi, még lehet rá szórni egy kevés sót.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.