Elkészítés: 1. A főtt burgonyát még melegen meghámozzuk és áttörjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a sóval és a cukorral összeforgatjuk. Az élesztőt rámorzsoljuk, majd a mangalicazsírral, a tojások sárgájával és a teljesen kihűlt főtt krumplival 5-6 perc alatt olyan tésztát dagasztunk belőle, amelyik elválik a tál falától. Fóliába csomagoljuk, és 2-3 órára - de még jobb, ha egész estére - hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapon 1 centi vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Gondolatban három részre osztjuk, balról egyharmadnyit a közepe felé felhajtunk, amire jobbról hajtunk rá egyharmadot. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, és a nyújtást meg a hajtogatást megismételjük.
3. A hajtogatott tésztát ezután 1,5 ujjnyi vastagra ellapítjuk, a tetejét felvert tojással lekenjük, késsel bevagdossuk, majd egy 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ezt belemárthatjuk lisztbe, ha nagyon ragad. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 25 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőbben, jó közepes lángon, 190 fokon 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.