Elkészítés: Én kenyérsütőgépben kevertem össze a hozzávalókat, de természetesen ezt kézzel is megtehetjük. A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a forró vizet (nem forrásban lévőt!!!!!), majd kanalazzuk rá a kétféle liszt és a só keverékét. Ezután szórjuk rá a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Indítsuk el a dagasztóprogramot, és dagasszuk meg a tésztát (én kétszer indítottam el ezt a programot, hogy szép sima tésztát kapjak).
Amikor végzett a gép, borítsuk ki a tésztát, és kézzel jól gyúrjuk át, majd olívaolajjal vékonyan kenjük le. Ezután tegyük bele egy szintén olívaolajjal kikent tálba, majd fóliával fedjük le a tál tetejét.
Melegítsük elő a sütőt 30 fokra, majd tegyük be a tálat, és 15 perc alatt kelesszük meg a kenyeret. Ezután vegyük ki, majd formázzuk meg. A tetejét pengével metsszük be, majd tegyük rá egy sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsire (én ekkor megszórtam a tetejét szezámmaggal, de ez el is hagyható).
Helyezzünk a hideg (30 fokos) sütőbe egy edénybe kb. 1 liter forró vizet, majd tegyük be a kenyeret. Ezután melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és süssük 40-45 perc alatt készre a kenyeret. (Én légkeverésnél 180 fokon 40 percig sütöttem. A sütési idő felénél egy sütőpapírral letakartam, nehogy nagyon megbarnuljon a teteje.)
Amikor megsül a kenyér, vegyük ki a sütőből, majd helyezzük egy rácsra, és úgy hűtsük ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.