Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, a csipet sót, majd összekeverjük. A közepébe mélyedést csinálunk, majd beleöntjük a villával kissé felvert tojásokat. Ezután hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet, majd fakanállal sűrű palacsintatésztát keverünk.
Konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten 15-20 percig kelesztjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd kanállal kis halmokat kanalazunk bele a tésztából. (Akinek van tarkedlisütője vagy tükörtojássütője, az abban is megsütheti.) Pár perc alatt a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre kiszedjük.
Egy serpenyőbe beletesszük az áfonyát és a mazsolát, majd felöntjük a borral, és ízlés szerint ízesítjük. Ezután kiforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve kb. 5 percig főzzük, ha szükséges, még utánaízesítünk. A kukoricakeményítőt simára keverjük a vízzel, majd a forrásban lévő gyümölcsökhöz öntjük, és kevergetve 1-2 perc alatt besűrítjük, főzni már nem kell.
Tálaláskor a fánkok tetejét porcukorral megszórjuk, majd az áfonyás-mazsolás szószt köré kanalazzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.