Elkészítés: A tésztához a lisztet az asztalra öntjük, a közepébe mélyedést formázunk. Belerakjuk a puha vajat, a tojást és a sót, és az egészet homogén tésztává dolgozzuk 2 evőkanál tejjel, majd 1 órát pihentetjük. Keverőgépben is készíthetjük.
A friss lazacot előkészítjük, és serpenyőben 1 szál rozmaringgal megsütjük, sóval, borssal ízesítjük. Sütés közben fehérborral felöntjük. Ha megsült, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felaprított füstölt lazacot is.
A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és vajon megdinszteljük egy serpenyőben.
A tésztát lisztezett felületen fél centi vastagon kinyújtjuk, a piteformát kibéleljük. A lazacot, a póréhagymát és a felaprított angol zellert összekeverjük egy keverőtálban. Egy másikban a tojásokat a tejjel és a tejszínnel összekeverjük. A lazacot és a pórét a formába nyújtott tésztára rakjuk, majd ráöntjük a tejszínes keveréket.
230 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra, és 10 percig még sütjük. Tűpróbát végzünk, ha nem ragad a közepe, elkészült, ha ragad még, közepes hőmérsékleten 160C-on süssük tovább.
Ha elkészült, pihentetjük néhány percet, majd szeleteljük, és ízlés szerint salátával tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.