Elkészítés: A lazafilét megnyúzom és közepes nagyságú csíkokra/kockákra vágom (kb. akkorára, mint a húst a pörkölthöz). Megszórom sóval, frissen őrölt borssal és kevés citromlével meglocsolom. Serpenyőben felmelegítek 1-2 evőkanál olívaolajat és rádobom a lazackockákat, óvatos mozdulatokkal rázva/keverve enyhén átsütöm őket (csak annyira, hogy kifehéredjenek). Óvatosan kell bánni vele, mert könnyen összetörik. Közben egy jénai edényben összekeverem a tejszínt 2-3 evőkanál mustárral (ízlés szerint) és kevés fehérborral. Sóval, fehérborssal fűszerezem. A serpenyőből a jénaiba költöztetem a lazackockákat úgy, hogy mindenütt ellepje a tejszín, letakarom fóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem kb. 10-15 percre. Közben a tésztát sós-olívaolajos vízben kifőzőm. A tésztát tányérra teszem, és a tetejére halmozom a tejszínes-lazacos szószt. Könnyű, száraz fehérbor illik hozzá. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.