Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kis cukorral és sóval kemény habbá verem. A sárgáját a többi cukorral és a puha vajjal pár percig keverem, majd mehet bele a többi hozzávaló.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy őzgerincformát kibélelek zsírpapírral. Belekanalazom a masszát, elsimítom a tetejét, majd a lekvárt a közepén végigcsorgatom úgy, hogy egy késsel közben rést nyitok a tésztában, hogy egy kicsit a közepe felé is lecsorogjon.
40-45 percig (tűpróba) sütöm, majd kiborítom, lehúzom a papírt.
A mázhoz a cukrot egy kis edényben a vajjal és a pici tejszínnel világos barnára olvasztom. Rácsorgatom a tésztára, és elkenem rajta.
2025.02.12.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.