Előkészítés: A vajat a porcukorral nagy tálban habosra keverjük. Beledolgozunk 2 evőkanál lisztet, majd egymás után a tojássárgákat és a tojást. Végül a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a maradék lisztet és a darált mandulát is hozzákeverjük. A tésztát 2 órára hidegre tesszük.
Elkészítés: A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A sütőt kibéleljük sütőpapírral. A tésztát négy egyforma részre osztjuk, és lisztezett deszkán először az első, majd a többi darabot is egyforma rúddá sodorjuk. Mindegyik rudat 10 karikára vágjuk, és kezünk között golyóvá formázzuk. A vágott mandulát tepsire terítjük, és a sütő középső rácsán világosra pirítjuk. Közben többször megkeverjük. Tányérba szórjuk. A golyókat meghempergetjük a mandulában, a sütőpapírra rakosgatjuk, és mutatóujjunkkal egy kis lyukat nyomunk bele. A lyukba lekvárt töltjük, és a karikákat a sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg aranyszínűre sülnek. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag (5 karika): 525 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.