Előkészítés: A vajat a porcukorral nagy tálban habosra keverjük. Beledolgozunk 2 evőkanál lisztet, majd egymás után a tojássárgákat és a tojást. Végül a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a maradék lisztet és a darált mandulát is hozzákeverjük. A tésztát 2 órára hidegre tesszük.
Elkészítés: A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A sütőt kibéleljük sütőpapírral. A tésztát négy egyforma részre osztjuk, és lisztezett deszkán először az első, majd a többi darabot is egyforma rúddá sodorjuk. Mindegyik rudat 10 karikára vágjuk, és kezünk között golyóvá formázzuk. A vágott mandulát tepsire terítjük, és a sütő középső rácsán világosra pirítjuk. Közben többször megkeverjük. Tányérba szórjuk. A golyókat meghempergetjük a mandulában, a sütőpapírra rakosgatjuk, és mutatóujjunkkal egy kis lyukat nyomunk bele. A lyukba lekvárt töltjük, és a karikákat a sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg aranyszínűre sülnek. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag (5 karika): 525 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.