Elkészítés: A lisztet elkevertem a cukorral, elmorzsoltam velük a vajat, és belekevertem az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a 2 felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát. Jól kidolgoztam, dagasztottam. Duplájára kelesztettem, kint a verőfényes napon.
Ezután a tésztát átgyúrtam, 4 részre osztottam, vastag rudakat sodortam, amit 6 részre vágtam.
A tésztadarabokat kézzel köralakúra húztam (egy pohárral is le lehet lapítani), közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem, a széleket összecsíptem, és golyóvá formáztam, és ezzel a felével lefele tettem sütőpapírral bélelt tepsibe.
Hideg sütőbe tettem, majd 190 fokra állítottam. Míg melegedett a sütő, a tészta még kelt. Szép aranysárgára sütöttem.
A vízből és a cukorból szirupot főztem (mehet bele fahéj is, de ezt most én mellőztem, beleforgattam a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.