Elkészítése: A megtisztított lencsét felforraljuk, habját leszedjük. A csülköt két órára hideg vízbe tesszük, utána hideg vízben sózás nélkül felforraljuk, s egy órán át főzzük. Az olajban megdinszteljük a megtisztított, finomra vágott sárgarépát, hagymát és a zellerszárakat. Amikor a hagyma áttetsző lesz, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, a lencsét, a gézbe kötött fűszercsomagot, beletesszük a csülköt, s annyi vizet öntünk rá, hogy az egészet éppen elfedje. Amikor a víz forrni kezd, a lángot levesszük, s a lencsét lassú tűzön kb. háromnegyed órát főzzük. Amikor megsózzuk, megborsozzuk, kivesszük a fűszercsomagot, a lencse felét salátástálba rakjuk, hozzáadunk két evőkanál vajat és egy evőkanál finomra vágott petrezselymet, leborítjuk a megmaradt lencsével, az egészet jól elkeverjük, ha szükséges ízesítjük, és a csülökkel tálaljuk.
2024.12.13.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.