Elkészítés: Egy 28 X 28 cm-es négyzet alakú tepsit sütőpapírral bélelek, a sütőt 170 fokra előmelegítem.
A tésztához a csokoládét vízfürdőn megolvasztom. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek. A tojások sárgáját a cukorral, vaníliával és a puha vajjal habosra keverem, hozzáadom a csokoládét, alaposan elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a fehérjehabot, végül hozzászitálom a lisztet.
A tésztát az előkészített tepsibe simítom. Kb. 10-12 perc alatt megsütöm.
Amíg a tészta sül, elkészítem a levendulakrémet. A tejszínt félkemény habbá verem, majd belekanalazom a mascarponét, hozzáadom a kétféle cukrot, és az egészet habos krémmé keverem – felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
A csokoládés tésztalapot egy sütőpapírral fedett, nedves konyharuhára borítom, az így felülre került sütőpapírt eltávolítom, a még meleg lapot szorosan feltekerem, és a nedves konyharuhába csavart rudat hagyom kihűlni.
A már hideg roládot óvatosan kitekerem – a tészta kevésbé lesz rugalmas, mint a hagyományos piskóta, ezért előfordul, hogy megtörik, de ez a végén korrigálható.
A hideg levendulakrém kicsit több mint felét elsimítom a tésztán, a maradékkal pedig kívülről bevonom. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe teszem, de akár egy fél napot is várakozhat a tálalásra – ehhez azért meglehetős önfegyelem szükségeltetik –, kb. 1,5 cm-es szeletekben tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.