Elkészítés: A tejet a levendulavirágokkal és a vanília kikapart magjaival összeforraljuk. A tűzről levéve lefedve 1 órát pihentetjük a főzetet, ez idő alatt a tej átveszi az ízét a fűszereknek. 1 óra elteltével leszűrjük.
A tojások sárgáját kb. 5 dkg cukorral habosítjuk. Ehhez csurgatjuk óvatosan a fűszeres tejet. Ezt a keveréket visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, kb. 7 perc alatt elkezd kissé sűrűsödni. Amikor már a fakanalunk felületét bevonja a krém, elkészültünk. Kis tálkákba szétosztjuk a krémet, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tojásfehérjehabot. Egy edényben vizet forralunk. Egy másikban csipet sóval kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Amikor már keményedik, hozzáadjuk a maradék cukrot. A forrásban lévő vízben megfőzzük a nagykanállal adagolt habot, egyenként kb. 30 másdpercig, időközben megfordítjuk, hogy mindkét oldala megfőjön. Ha megfőtt, kicsit meg is keményedik a hab. Szűrőkanállal kiszedjük.
A kihűlt levendulás-vaníliás krémre tesszük a megfőtt habot. Lehűtve, levendulavirággal meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.