Elkészítés: A megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom, és fedő alatt puhára főzöm.
Ha puhára főtt, kicsontozom és ledarálom. A levét megőrzöm.
Közben a kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, leszűröm.
Egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem az ételízesítővel, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kelkáposztalevelekkel befedem.
A tojást 3 dl - a libaaprólék főzővizéből mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit alufóliával befedem, és előmelegített forró sütőben 40 percen át párolom.
Ezután a fóliát leveszem, és a tetejét aranysárgára pirítom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.