Elkészítés: A megtisztított és feldarabolt libaaprólékot éppen csak annyi vízbe teszem, amennyi ellepi, majd megsózom, és fedő alatt puhára főzöm.
Ha puhára főtt, kicsontozom és ledarálom. A levét megőrzöm.
Közben a kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. A rizst megmosom, leszűröm.
Egy kikent tepsibe terítem a kelkáposzta felét, majd rászórom a rizst. A darált húst összekeverem az ételízesítővel, borssal, köménymaggal és kevés pirospaprikával. Rákenem a rizses kelkáposztára, majd a maradék kelkáposztalevelekkel befedem.
A tojást 3 dl - a libaaprólék főzővizéből mert - húslével és a tejföllel felverem, majd az egészet ráöntöm a kelkáposztára. A tepsit alufóliával befedem, és előmelegített forró sütőben 40 percen át párolom.
Ezután a fóliát leveszem, és a tetejét aranysárgára pirítom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.