Elkészítés: A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük, majd elmorzsoljuk a hideg, kockára vágott vajjal. Hozzáadjuk az áttört túrót és a tojások sárgáját, majd a szükséges mennyiségű tejföl hozzáadásával, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliával letakarva legalább 1 órára hideg helyre tesszük /1 éjszakán át pihentetve lazább és jobban szétnyíló lesz a süteményünk/.
Pihentetés után félujjnyi vastagságura nyútjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral vagy kedvünk szerinti töltelékkel megtöltjük, és kifliket formázunk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakva, 200 C°-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. A kész kifliket még melegen megszórjuk vaníliával
ízesített porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.