Elkészítés: Először elkészítjük a tölteléket: a feltördelt fehércsokit vízgőz fölött, folytonosan kevergetve felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és a likőrt, amelyben előzőleg elkevertük a zselatint. Forrósodásig melegítjük, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
A csoki 3/4-ét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk vigyázva, ne legyen forróbb, mint 46 fok Celsius. Akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ezt a folyamatot nevezzük beoltó módszeres temperálásnak.
Egy ecset segítségével kikenjük a bonbonformát a csokival vigyázva, hogy mindenhol fedjen. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy rend csokit kenünk bele, ismét hűtjük.
A bonbon üregébe kiskanállal belekanalazzuk a meghűlt krémet, majd ismét hűtőbe tesszük legalább 10 percre.
Végezetül a maradék csokit ismét 32 fokra melegítjük, rákenjük a bonbonokra, a töltelékre, spaklival lehúzzuk a fölösleges csokoládét, majd minimum 1 órára visszatesszük hidegre.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.