Előkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, a fehér részét 10 cm-es darabokra vágjuk, a zöldjét felaprítjuk és félretesszük.
Elkészítés: A pórédarabokat forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 10-12 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Megolvasztjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, felöntjük a tejszínnel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját, az ömlesztett sajtot, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és simára keverjük. A megfőtt póréhagymákat tálra tesszük, ráöntjük a sajtmártást, és a fölaprított hagymazölddel megszórva, citromlével meglocsolva máris kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 374 kcal
2024.11.29.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.