Előkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, a fehér részét 10 cm-es darabokra vágjuk, a zöldjét felaprítjuk és félretesszük.
Elkészítés: A pórédarabokat forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 10-12 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Megolvasztjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, felöntjük a tejszínnel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját, az ömlesztett sajtot, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és simára keverjük. A megfőtt póréhagymákat tálra tesszük, ráöntjük a sajtmártást, és a fölaprított hagymazölddel megszórva, citromlével meglocsolva máris kínáljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 374 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.