Elkészítés: Az élesztőt 1,5 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk, a vajat egy kicsit megolvasztjuk, a maradék 1,5 dl tejben 3 evőkanál cukrot feloldjuk, és pici sóval az átszitált liszthez adjuk. Mindezt nagyon jól kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni úgy 1-1,5 óráig, de közben fél óránként átgyúrjuk.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, 8 fele vágjuk. Az 1/8-át kisodorjuk, kettévágjuk, így 2 kisebb sodralékot kapunk. A kis sodralékból görcsöt kötünk, a vágott része kerül alulra, a hegyesebb vége lesz fent. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
Elég nagy távolságra a sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük 1 felvert tojással, 1-1 szem mazsolát dugunk, a *csőre* mellé két oldalon. Előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük, alsó-felső sütéssel 150-170 fokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.