Elkészítés: Az élesztőt 1,5 dl tejjel és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk, a vajat egy kicsit megolvasztjuk, a maradék 1,5 dl tejben 3 evőkanál cukrot feloldjuk, és pici sóval az átszitált liszthez adjuk. Mindezt nagyon jól kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni úgy 1-1,5 óráig, de közben fél óránként átgyúrjuk.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, 8 fele vágjuk. Az 1/8-át kisodorjuk, kettévágjuk, így 2 kisebb sodralékot kapunk. A kis sodralékból görcsöt kötünk, a vágott része kerül alulra, a hegyesebb vége lesz fent. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.
Elég nagy távolságra a sütőpapíros tepsibe rakjuk, megkenjük 1 felvert tojással, 1-1 szem mazsolát dugunk, a *csőre* mellé két oldalon. Előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt megsütjük, alsó-felső sütéssel 150-170 fokon.
2024.11.29.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.