Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját összekeverem 12 evőkanál cukorral, a vajjal és a pudingporral, majd kevés hideg tejjel simára keverem. Felforralom a tejet, és lassú tűzön tovább főzve belekeverem a tojássárgás keveréket, összefőzöm. Kiöntöm egy nagyobb tálba.
A fehérjét 6 evőkanál cukorral kemény habbá verem, majd fakanállal belekeverek 3 evőkanál /ízlés szerint lehet több is, kevesebb is/ lekvárt. A habot egy régi fajta, vajjal kikent kuglófsütőbe /nem teflonos/ öntöm . Egy nagy fazékban, amibe a kuglófsütő belefér, vizet forralok, és beleteszem a formát, a nagy edényt befedem, a lángot leveszem, és lassan főni hagyom. Kb. 15 percig nem szabad levenni a fedőt. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy kemény-e a hab, ha igen, kiveszem, és a formából ráborítom a madártej alapra.
Amikor kihűlt, meg lehet locsolni kevés barackszörppel, de ez elmaradhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.