Előkészítés: A töltelékekhez a cukrot karamellizáljuk, majd beleöntjük a tejet, felforraljuk, és a végén 2 evőkanál vízzel kikevert keményítővel besűrítjük. Kiforraljuk és félretesszük. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, húsát gorombára lereszeljük.
Elkészítés: Megolvasztjuk a vajat, és az almát 5 percig pároljuk rajta. Megszórjuk a barna cukorral, a fahéjjal, rátesszük a citrom reszelt héját és a kinyomott levét is. Összekeverjük és félretesszük. A tésztához egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a tojással, a tejjel, a barna cukorral, beleszórjuk a mandulát, a mogyorót, a szezámmagot, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy ne túl híg, de jól terülő tésztát kapjunk. Olajozott palacsintasütőben a szokásos eljárás szerint palacsintát sütjük. Amikor megsült, egy tálra tesszük. Vékonyan megkenjük karamellel, majd rátesszük a következő palacsintát, és azt párolt almával kenjük meg. Rétegezzük, amíg van palacsinta. A kész palacsintatortát felszeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé fahéj-, vagy ízlés szerint más mártást is.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 420 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.