Előkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsoljuk, elkeverjük a cukorral, a langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen felfuttatjuk (kovászt készítünk). A magvakat durvára összevágjuk.
Elkészítés: A maradék lisztet, csipetnyi sót, borsot, az áttört főtt burgonyát, a magvakat nagyobb tálba tesszük. Ha felfutott az élesztő, azt is beleöntjük a tálba, és kevés langyos víz hozzáadásával tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, letakarjuk, és langyos helyen addig kelesztjük, amíg kb. a duplájára dagad. Ha megkelt a massza, az edényben kicsit átgyúrjuk, majd még 5 percig az edényben pihentetjük. Felforrósítjuk az olajat (nem túl forróra) kanállal beleszaggatjuk a masszát, és pirosra sütjük (3-5 perc alatt, a mérettől függően). Szalvétára szedjük, leitatjuk az olajat. A krémhez simára keverjük a tejfölt a fokhagymával, a petrezselyemmel, a sajtkrémmel, és a fánkok mellé kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 darab: 55 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.