Előkészítés: A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, és fél órán át állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és elkeverjük. Felengedjük kb. 1,5 l vízzel, beletesszük a haldarabokat, a paradicsomot és paprikát, felforraljuk, majd annyi vízzel engedjük föl, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg a hal teljesen megpuhul, a húsa leválik a csontokról. Leszűrjük a levest, a halhúst a csontokról lefejtjük, és apróra vagdaljuk. A zsömlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokat a zsemlével, a halhússal alaposan összedolgozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A hal főzőlevét felforraljuk, és a gyöngyöző hallevesbe a masszából diónyi gombócokat szaggatunk. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a levest tetejére. Azonnal tálaljuk. A saját tányérjában ki-ki tüzesítheti cseresznyepaprikával.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 327 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.