Elkészítés: Az alaposan megmosott rizst és a kis kockára vágott hámozott burgonyát ételízesítővel ízesített bő fél liter vízben feltesszük főni.
Amíg a leves fő, a zsiradékból és a lisztből csipetnyi só hozzáadásával halvány zsemleszínű rántást készítünk. Amint a liszt megpirult, az edényt levesszük a tűzről, és fél mokkáskanálnyi pirospaprikát keverünk a rántásba. Hideg vízzel felengedjük, majd ugyancsak hideg 3 dl tejjel hígítjuk. Ha megfőtt a rizs és a krumpli, hozzáöntjük a rántást és a maradék tejet.
A berántott levest jól kiforraljuk, tálalás előtt apróra vágott petrezselyemlevéllel fűszerezzük. Meleg napokon kihűlve fogyasztva üdítő hatású leves.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.