A húst megtisztítjuk, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, majd lisztbe mártjuk. Egy kiolajozott serpenyőben fedő alatt készre sütjük! Vigyázzunk, hogy nagyon ne piruljon le, mert még a hús grillezve is lesz!
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, sóval, borssal, oregánóval, majorannával, ételízesítővel ízesítjük, és kevés olajon fedő alatt pároljuk.
Majd elkészítem a besameles öntetet:
A tejet felforralom, majd félreteszem. A vajat felolvasztom és a lisztet ráteszem, állandó kevergetés mellett arany színűre pirítom, majd apránként ráöntöm a tejet. Egyfolytában kevergetem, mert hamar összecsomósodhat.
Amikor egynemű lesz az egész, és nem csomós, akkor még egy kicsit kevergetem a tűz fölött, hogy kifőjön belőle a liszt.
A húsokat egyenként tepsire teszem, és rárakok mindegyikre egy szelet gépsonkát, arra kis halom gombát teszek, és öntök rá besamelt, majd szórók rá sajtot.
Sütőben aranyszínűre grillezem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.