Előkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk, meghintjük a fűszerkeverékkel. A paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. A csirkemájakat kettévágjuk, megtisztítjuk a hártyáktól és az inaktól. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A bazsalikomot és a petrezselymet leöblítjük, külön-külön felaprózzuk. A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A szalonnaszeleteket félbevágjuk, mindegyikbe fél csirkemájat göngyölünk, a combcsontok helyére illesztjük, a húst összetűzzük-megkötözzük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, “körbepirítjuk” benne a combokat, alájuk öntjük a bort, erős tűzön 2-3 percig sütjük. Kiszedjük a húst a zsiradékból, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a porcukrot, a babérlevelet, a bazsalikomot, ízlés szerint sót és borsot, felforraljuk. Visszatesszük bele a húst, és fedő alatt puhára pároljuk (20-25 perc). A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat). Áttesszük a combokat egy tűzálló tálba, És a sütőben pirosra sütjük (10-12 perc). Közben sűrűre beforraljuk a mártást, elkeverjük a vágott petrezselyemmel, és csinos tálkába szedjük. A húst tálra rendezzük, a salátalevelekkel vidámítva azonnal tálaljuk. Burgonyapüré vagy főtt tészta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.