Előkészítés: A húst és a májat leöblítjük, szárazra törölgetjük. A húst kissé kiverjük, mindkét oldalát meghintjük sóval és (frissen) őrölt borssal. A kacsamájakat kettévágjuk, eltávolítjuk róluk az inakat, hártyákat. A körethez megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A kínai kelt ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A retkeket elnegyedeljük, az újhagymákat zsenge zöldjükkel együtt kissé rézsútosan felkarikázzuk, mindkettőből félreteszünk egy keveset a díszítéshez. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért pici kockákra aprózzuk.
Elkészítés: Mélyebb serpenyőben (wokban) felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, 1 percig pirítjuk, majd kissé megsózzuk, lassú tűzön, fedő alatt megfonnyasztjuk. Erős tűzre kapcsolunk, hozzáadjuk a kínai kelt, a retket és az újhagymát, meghintjük a szójaszósszal és a chiliporral, folyamatosan keverve 2-3 percig pirítjuk. Csak a végén sózzuk, borsozzuk, fedő alatt melegen tartjuk. A májdarabkákat szorosan 2-2 szelet baconba csomagoljuk, a hússzeletek szélesebb végére helyezve feltekerjük őket, és fogvájóval megtűzzük. A burgonyaszirmokat nejlonzacskóba tesszük, húsverővel nem túl apróra törjük, és tálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, egy másik tálba csúsztatjuk, villával kissé felverjük, végül egy harmadik tálba szórjuk a lisztet, és a húsroládokat lisztbe, tojásba és burgonyasziromba forgatjuk. Felforrósítunk 2-3 ujjnyi olajat, beletesszük a hústekercseket, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, 8-10 percig sütjük. Ezután megfordítjuk őket, és fedő nélkül a másik oldalukat is ropogósra sütjük. Papírkendőre szedve felitatjuk róluk az olajat. A roládokat rézsútosan félbevágjuk, előmelegített tálra rendezzük, és melléjük szedjük a köretet, tetejét megszórjuk a félretett nyers retekdarabkákkal és újhagymával. Azonnal tálaljuk, frissen az igazi!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.