Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjastól sós vízben kb. 25 perc alatt megfőzzük, majd megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A makarónit lobogva forró sós vízben kb. 15 perc alatt kifőzzük, leöblítjük hideg vízzel, és egy kanál olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. A sajtot lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleterítjük a burgonyát, rátesszük a makarónit, és megszórjuk a reszelt sajttal. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, hozzáadjuk a hagymát, kissé megpirítjuk, beletesszük a paradicsompürét. Megszórjuk sóval, borssal, a kakukkfűvel, csipet szerecsendióval, felhígítjuk kb. 2 dl vízzel, összekeverjük, és felforraljuk. A rakottasra egyenletesen ráöntjük a paradicsomos mártást, betesszük az előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 410 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.