Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjastól sós vízben kb. 25 perc alatt megfőzzük, majd megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A makarónit lobogva forró sós vízben kb. 15 perc alatt kifőzzük, leöblítjük hideg vízzel, és egy kanál olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. A sajtot lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleterítjük a burgonyát, rátesszük a makarónit, és megszórjuk a reszelt sajttal. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, hozzáadjuk a hagymát, kissé megpirítjuk, beletesszük a paradicsompürét. Megszórjuk sóval, borssal, a kakukkfűvel, csipet szerecsendióval, felhígítjuk kb. 2 dl vízzel, összekeverjük, és felforraljuk. A rakottasra egyenletesen ráöntjük a paradicsomos mártást, betesszük az előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 410 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.