Elkészítés: A piskótához a 4 tojásfehérjét felverjük 8 kanál hideg vízzel. A tojássárgákat 6 dkg cukorral krémesre keverjük, beleteszünk fokozatosan a 8 kanál lisztet, a sütőport és a darált mákot, majd beleforgatjuk a tojáshabot. 24 cm-es tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok), majd 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.
Amikor kivesszük, fejjel lefelé fordítva rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá, a porcukrot hozzáadjuk, majd a két csomag zseléfixet és lassanként hozzáadjuk, valamint a darált mákot.
A mákos piskótát 3 lapba vágjuk, majd megtöltjük és bevonjük a mákhabbal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.