1. A céklaparféhoz áztassuk egy kevés hideg vízbe a zselatinport. Vízgőz fölött melegítsük kb. 80 fokosra a céklalét a cukorral, a tojássárgájákkal és a vaníliarúddal. Azután távolítsuk el belőle a vaníliát. Adjuk hozzá a zselatinport, kevergetve olvasszuk meg benne, majd tegyük a keveréket a hűtőbe. Amikor már kezd megszilárdulni, forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt. Osszuk el 12 db szilikon muffinformában, és tálalásig tegyük a fagyasztóba.
A fűszeres kalácshoz serpenyőben barnítsuk meg a vajat. Húzzuk le a tűzről, és az 1 ek langyos vízzel simára kevert szódabikarbóna, valamint a liszt kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pihentessük a keveréket néhány percig, majd ezeket is forgassuk bele. Az így kapott tésztát simítsuk egy kivajazott, kilisztezett kisebb méretű kenyérformába, és süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Azután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
3. A málnát tegyük lábasba ízlés szerinti mennyiségű cukorral és citromlével, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett főzzük 20 percig, amíg elválik az edény aljától.
Szedjük ki a formákból a parfékat. A fűszeres kalácsot vágjuk fel szeletekre, majd kockázzuk fel azokat, végül rendezzük el tányérokon. Ültessünk rájuk 1-1 db parfét, és óvatosan nyomkodjuk az oldalukra a száraz serpenyőben megpirított mákot. A málnavelővel meglocsolva és egy kevés szemes mákkal megszórva tálaljuk. Darabokra tört szezámmagropogóssal és málnával díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.