Elkészítés: Egy jénait kivajazunk, a sütőt előmelegítjük 160 fokra, a mákot összekeverjük a porcukorral.
A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgákat kikeverjük a kristály- és a vaníliás cukorral, beletesszük a citrom reszelt héját is, teszünk hozzá néhány kanál melegedő tejet, elkeverjük, és beleöntjük a tejes fazékba. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a tejet, amíg kicsit besűrűsödik.
Ha a sodó kész, akkor a kivajazott jénai aljára egy sor kiflit teszünk, meglocsoljuk a sodóval, és megszórjuk a porcukros mákkal. Majd jöhet egy újabb réteg kifli, rá a sodó és a mák. Ezt addig folytatjuk, amíg van kifli.
A tetejére egy kevés sodót teszünk, és mehet a jénai a sütőbe kb. 20 percre. A maradék sodóval kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.