Elkészítés: A cukros mákot és a tejszínt összekeverjük, hogy kissé folyékony, de azért sűrű állagú masszát kapjunk, majd egy egész tojást villával kissé felverünk, és ehhez a masszához adjuk.
Összekeverjük a kifőtt tésztával, majd sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük.
Előmelegített 180-190 fokos sütőben sütjük kb. 12-15 percig. Közben a tejfölt, a másik egész tojást és a vaníliás cukrot a habverővel összekeverjük, kissé fel is verjük. Mikor a 20 perc eltelt, ezt a tejfölös-tojásos egyveleget is a tészta tetejére öntjük, és sütjük még 20 percig 180 fokon.
Kockára vágva, mézzel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.