Elkészítés: A tésztához a lisztet elvegyítjük az édesítőszerrel és a sóval. Az instant élesztőt elkeverjük 4 evőkanál langyos tejjel. Kb. 10 percig békén hagyjuk. A maradék tejet és a lisztet mikróban langyosra melegítjük. A lisztet, a tejet, a felfuttatott élesztőt és a puha vajat rugalmas tésztává összedolgozzuk. Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Közben a sárgabarackot megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kikent 35x40 centis tepsibe nyújtjuk, és még 15 percet kelesztjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét nagyon kemény habbá verjük. A sárgáját 6 dkg édesítőszerrel habosra, krémesre kikeverjük. Belevegyítjük a tejfölt, joghurtot, darált mákot, reszelt citromhéjat, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A kelt tészta tetejét megkenjük a mákos masszával, elsimítjuk, majd kirakjuk a sárgabarackkal.
A tepsit előmelegített sütő alsó harmadába csúsztatjuk, és 175 fokon 30-35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, és megszórjuk a mradék édesítőszerrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.