Előkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: A mákot fél liter tejbe öntjük, összekeverjük 10 dkg cukorral és a rumos mazsolával. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és kb. 15 percig állni hagyjuk. A kenyeret apróbb darabokra vágjuk-tépkedjük, tálba tesszük, és megszórjuk a maradék cukorral. A maradék tejet felmelegítjük, és a kenyérre öntjük. A mandulát a mákba keverjük. Közepes nagyságú tál aljára simítunk egy adag mákmasszát. Erre egy adag kenyér, majd mák és kenyér következik addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére mák kerüljön. A tálat letakarjuk, egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeérjen. Vaníliaöntettel, gyümölcsszósszal vagy borhabbal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.