Elkészítés: 1.) A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinformákat kibéleljük papírral.
2.) A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojást hozzáadjuk, majd végül a tejet, az olajat és a reszelt citromhéjat is, és jól összedolgozzuk.
3.) A formák aljára szedünk 1-1 evőkanál masszát, sűrűn belenyomkodjuk a málnaszemeket, majd a tetejükre simítjuk a maradék masszát. Kb. 35 percig sütjük.
4.) Az öntethez a málnát a porcukorral, az ásványvízzel és a citromlével összeturmixoljuk. Sűrű szövésű szitakanálon át lábasba szűrjük, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a fél deci vízben feloldott étkezési keményítőt, és még 1 percig tovább forraljuk.
5.) A muffinokat kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd kiszedjük a formából. Porcukorral meghintjük és az öntettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.