Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk 1 kávéskanál cukorral, majd a langyos tejben feloldjuk, és hagyjuk állni legalább 10 percig, ezalatt felfut. A margarint felolvasztjuk.
A szobahőmérsékletű lisztet tálba öntjük, a maradék cukrot, a sót, a tojást és a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, majd a tésztát bedagasztjuk, közben apránként a margarint is hozzáadjuk. Letakarva, meleg helyen, kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez a mandulát vékony barna héjával együtt megdaráljuk. A tejszínt megforrósítjuk, a cukrot és a mandulát beleszórjuk, a tűzről lehúzzuk, a felvert tojást is beledolgozzuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a már nem forró töltelékhez adjuk.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, a tölteléket egyenletesen rákenjük úgy, hogy körben 1 cm hely maradjon, amit tojássárgájával lekenünk. A tésztát a szélesebb oldala felől szorosan feltekerjük, akár a beiglit.
A tekercset ezután egy éles késsel keresztben felvágjuk, és a két hosszúkás darabból fonatot készítünk. Margarinnal kikent tepsiben hagyjuk kb. 20-25 percig kelni.
A baracklekvárt meglangyosítjuk, a fonott kalácsot megkenjük vele.
Előmelegített, közepesen forró sütőben 30-35 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.