Előkészítés: A tésztához összedolgozzuk a lisztet, az élesztőt, a vajat, a tejet, a cukrot, egy csipet sót, cipóvá formázzuk, és lefedve 1 órát pihentetjük.
Elkészítés: A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és vékony, hosszú csíkokra vágjuk. A kaprot leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. Felforrósítunk fél evőkanál vajat, és megpároljuk benne a pórét. A joghurtot a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát, a pórét és a kaprot. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a formába simítjuk úgy, hogy kb. 3 cm magas pereme is legyen. Rásimítjuk a pórés masszát, és ízlésesen elrendezzük rajta a paprikacsíkokat. Rászórjuk a mandulaforgácsot, kisebb darabokban a vajat, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Hidegen-melegen- langyosan egyaránt finom.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 489 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.