Elkészítés: Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit. Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradék-hasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb). Különösebben fűszerezni nem kell, mert a szőlőmagolaj és a sonka-szalonna egyveleg karakteres ízt kölcsönöz az ételnek.)
Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét.
További variáció: kutakodhatunk a mélyhűtőben, ha van otthon brokkoli vagy kelbimbó, nagyon jól megfér ebben az összeállításban!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.