A húst apró darabokra vágjuk, majd a burgonyapürével és a reszelt sajttal összekeverjük.
A felhevített olajon a vékony karikákra vágott hagymát és a fokhagymát megfuttatjuk, majd a finomra aprított zöldfűszerekkel egy kicsit megpároljuk. A tűzről lehúzzuk, a hagymát hagyjuk, hogy picit kihűljön, utána a tojásokkal és a liszttel összedolgozzuk, majd a húsos keverékkel összeforgatjuk.
A masszából golyókat formázunk, a reszelt sajt és a pankómorzsa keverékébe hempergetjük, majd korongokká lapítjuk. Vékonyan kiolajozott serpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Friss salátával tálaljuk.
Megjegyzés
A recept Ambrus Éva - Vágó Piros: Gyors, finom, egyszerű - 77 egyszerű recept a mindennapokra című szakácskönyvébőll származik (BOOOK Kiadó, 2022, 5990 Ft)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.