A liszthez adjuk hozzá a hideg, felkockázott margarint, majd pár pillanat alatt az ujjbegyünkkel morzsoljuk össze.
Ezután keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Tegyük be a hűtőbe még felverjük a tojásfehérjét habnak.
A két tojásfehérjét verjük fel kemény habbá.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a marcipánt. Ezután csepegtessük hozzá a mandulaaromát, majd adjuk hozzá a keményre felvert habot, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk simára. (egy kicsit lágyabb tésztát fogunk kapni)
Ezután töltsük bele egy csillagcsöves habzsákba, majd sütőpapírral bélelt tepsire, majd nyomjunk ízlés szerinti formákat a tésztából. (én kis rudakat nyomtam, de lehet s alakban vagy éppen karikákat is)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 12 perc alatt süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint vonjuk be a felolvasztott csokoládéval.
Megjegyzés
Nagyon finom, mandulás ízű linzer, melyhez nagyon jól illik a csokoládé. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.